Selecteer een pagina

Over ons

Ervaring is de sleutel tot succes van een project. Wij geloven in duidelijke communicatie en een professionele aanpak. Ons doel bij de stukadoorspecialist is om consistent hoogwaardige kwaliteits projecten op tijd en binnen budget te leveren. Een professioneel stukadoorsbedrijf zal altijd meedenken met de klant en kwaliteit geven voor een eerlijke prijs. Samenwerking met vakkundig onderaannemers die dezelfde kwaliteitsnormen hanteren gaan ze niet uit de weg. Voor alles staat de klant voorop!

Het beroep stukadoor

Een stukadoor is iemand die de afwerking van een klus moet klaren. Hij brengt de afwerklaag aan op plafond of muur. Deze werkman zorgt er dus voor dat alles er qua uiterlijk er mooier gaat uitzien. De specialist in stukadoren verstaat zijn vak en brengt het stukwerk aan in de vorm van gips of mortel. De stuck of sierpleister bedekken de lelijke stenen zodat deze een aantrekkelijk uiterlijk krijgen. Stuckwerk is dus bedoelt om een muur of plafond te verfraaien of beschermd de materialen die onder het stuckwerk aanwezig zijn. De gereedschappen die een stukadoorspecialist gebruikt is o.a. een raapbord. Een raapbord is bedoelt om de specie op te leggen. Dit wordt gedaan met een stukadoorstroffel. Een houten spaan zorgt er voor dat de specie op de gewenste plek wordt aangebracht. Een houten of rubberen schuurbord zorgt dat de specie glad wordt uitgestreken. In oude woningen of tijdens restauratiewerkzaamheden wordt nog met de hand gewerkt. Grote projecten worden echter machinaal gestuckt.

Verschillende materialen

Er zijn een aantal materialen die het stukadoorsbedrijf tijdens de werkzaamheden gebruikt. De ondergrond is in deze erg belangrijk welke soort mortel kan worden aangebracht. Een aantal van deze speciale materialen zijn;

Rotband
Rotband is een hechtpleister die in kleinere laagdiktes wordt aangebracht op muren. Dit stukwerk is glad af te werken en met een dikte van 10 mm op te brengen om een mooie gladde afwerking te bewerkstelligen.

Goudband
Is er een stuckwerklaag van meer dan 10 mm nodig dan is de goudband afwerking de juiste keuze. Kan glad worden afgewerkt en geeft een prima muur.

Geelband
Deze stuckwerklaag kan geschuurd worden en geeft géén gladde afwerking. De laagdikte is tot 10 mm te realiseren.

Groenband
Is een laag van meer dan 10 mm nodig die schuurbaar is dan is groenband specie de juiste keus. Kan niet glad worden afgewerkt.

Raapspecie
Raapspecie wordt gebruikt in badkamers maar ook voor buitengevels

Contact

De stukadoorspecialist
Straat 22
5839 PT Boekel

E. info@stukadoorspecialist.nl
T. 06 123456789

Vakbekwaam

Erkend bedrijf

15 jaar ervaring

Scherpe prijzen

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Pin It on Pinterest

Share This